Praktijkinfo

Praktijkinfo


VACCINATIES

De basisinentingen bij uw kind kunnen worden toegediend via kind en gezin en het CLB, zij worden ook gratis ter beschikking gesteld hier bij uw huisarts.
Het vaccin tegen tetanus moet om de 10 jaar worden toegediend, je kan hier navragen wanneer je laatste inenting was.

Het griepvaccin wordt toegediend in de maanden oktober en november. Het wordt aangeraden aan iedereen boven de 65, gezondheidswerkers, zwangere vrouwen en patiënten met gevoelige luchtwegen.

NIET TERUGBETAALDE INENTINGEN:

Windpokken: een veel voorkomende kinderziekte die in een aantal gevallen ernstige complicaties kan geven
vanaf de leeftijd van 1 jaar: 2 dosissen
kostprijs: varilrix: €49 per dosis

Meningokok B: veroorzaakt een ernstige vorm van hersenvliesontsteking, de ziekte is zeldzaam maar heeft dikwijls zeer erge gevolgen (overlijden/blijvend letsel). Het vaccin wordt momenteel aangeraden voor kinderen (0-5 jaar) en adolescenten (15-19 jaar).
Bexsero (€87) 2 dosissen nodig

Pneumokok: veroorzaakt longontsteking en andere luchtweginfecties, patiënten met gevoelige luchtwegen.
Er zijn 2 vaccins:
Pneumo 23 (€32) en Prevenar 13 (€75)
Ze worden naast elkaar gebruikt want ze werken tegen verschillende stammen van de pneumokok.

Ook voor reisinentingen kan je hier terecht. Kom op tijd langs, dan kijken we samen welke vaccins er voor jou nodig zijn. Je kan vooraf al eens kijken op de website van het tropisch instituut.

Bij de meeste ziekenfondsen krijg je een tegemoetkoming bij de aankoop van je vaccin.GDPR (general data protection regulation)

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacy wetgeving (GDPR) in werking getreden.

In onze huisartsenpraktijk nemen wij deze regelgeving ernstig, er wordt zeer zorgvuldig omgegaan met medische gegevens.

Als je naar onze praktijk komt en toestemming geeft om uw globaal medisch dossier te beheren, wordt een elektronisch dossier opgemaakt met daarin administratieve gegevens, voorgeschiedenis, verslagen van specialisten, consultatieverslagen, ...

Het bewaren en bijhouden van deze gegevens is gerechtvaardigd en van vitaal belang. Er is ook een wettelijke bewaringstermijn.

De gegevens kunnen worden gedeeld met andere zorgverleners (specialisten in het ziekenhuis, apothekers, kinesisten, psychologen, …) voor zover dit van belang is voor uw medische gezondheid, dit gebeurt in overleg met u of uw vertegenwoordiger.

Elke werkzame huisarts en elke administratief medewerker in deze praktijk kan uw medisch dossier raadplegen, alle zijn onderworpen aan het beroepsgeheim.

Indien u hierover een vraag of een opmerking hebt, aarzel niet om uw huisarts te contacteren.